Mekane i ukusne, a evo kako da ih napravite.
Sastojci:
- 250 g kajmaka
- 4 jajeta
- kašika masti
- kockica kvasca
- 2,5 dl mleka
- brašno
- so
Priprema:
1. Izmešajte 3 jajeta, kajmak, mast, kvasac i mleko i stavite soli po ukusu, pa dodajte brašno tako da testo bude srednje tvrdo.
2. Oklagijom razvijte koru i modlom vadite pogačice.
3. Stavite ih u podmazan pleh, premažite žumancetom i pustite da odstoje pola sata. Pecite na umerenoj temperaturi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno