1. Šargarepu i tikvicu izgrilujte, tanko isecite luk, beli luk, a peršun nasecite grubo. 


Sastojci:

1 velika tikvica

8 srednjih šargarepa (oljuštenih)

1 veza mladog luka

3 glavice luka

polovina šolje svežeg peršuna

Za testo:

2 1/2 šolje brašna

1 1/2 kašičica soli

1 kašičica praška za pecivo

2 velika jaja

2 1/2 šolje mleka

10 kašika istopljenog putera

2. Napravite smesu za palačinke, prvo umutite mleko i jaja, potom dodajte praškaste sastojke.

3. Potom, dodajte povrće (šargareu i tikvicu sitno iseckajte) u masu za palačinke i dobro promešajte.

4. Zagrejte tiganj i dobro ga podmažite maslinovim uljem. Sipajte masu u tiganj i kada počnu da se stvaraju mehurići i odvajaju ivice, prevrnite.

5. Posolite i pobiberite. 

6. Služite sa puterom, sosevima po ukusu...

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa