1. Potrebna vam je vatrostalna posuda dimenzija 18 x 23 x 5 cm za ovu količinu sastojaka.
2. Zagrejte rernu na 180 stepeni i puterom podmažite vatrostalnu posudu.
3. Pomešajte suvo voće, šećer i narendanu koru od limuna ili narandže i začinite.
4. Svako parče hleba isecite na tri trake. Višak hleba iskoristite za dno posude, ali pre slaganja jednu stranu natopite otopljenim puterom. Položite ih na dno činije, stranu umočenu u puter okrenite ka dnu činije. Pospite polovinu suvog voća. Ponovo složite hleb, ovoga puta strane natopljene puterom okrenite ka gore. Ponovite postupak još jednom.
5. Krem ćete pripremiti tako što ćete pomešati jaja, slatku pavlaku MJA KRAVICA KUHINJICA i mleko i preliti preko slojeva hleba. Pošećerite, i ostavite da odstoji oko sat vremena.
6. Pecite između 30 i 40 minuta, dok korica na porumeni. Služite toplo.
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem