1. Potrebna vam je vatrostalna posuda dimenzija 18 x 23 x 5 cm za ovu količinu sastojaka.


Sastojci:

150 g suvog grožđa ili drugog suvog voća

75 g šećera u prahu

1 kora od narandže ili limuna

8 tankih parčića belog hleba (bez korice)

100g putera

Za fil:

2 jaja

300 ml slatke pavlakeMOJA KRAVICA KUHINJICA

150 ml mleka

2 kašičice šećera

2. Zagrejte rernu na 180 stepeni i puterom podmažite vatrostalnu posudu.

3. Pomešajte suvo voće, šećer i narendanu koru od limuna ili narandže i začinite.

4. Svako parče hleba isecite na tri trake. Višak hleba iskoristite za dno posude, ali pre slaganja jednu stranu natopite otopljenim puterom. Položite ih na dno činije, stranu umočenu u puter okrenite ka dnu činije. Pospite polovinu suvog voća. Ponovo složite hleb, ovoga puta strane natopljene puterom okrenite ka gore. Ponovite postupak još jednom.

5. Krem ćete pripremiti tako što ćete pomešati jaja, slatku pavlaku MJA KRAVICA KUHINJICA i mleko i preliti preko slojeva hleba. Pošećerite, i ostavite da odstoji oko sat vremena.

6. Pecite između 30 i 40 minuta, dok korica na porumeni. Služite toplo.