1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.


Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

150 g šampinjona

1 manja glavica crnog luka

1 čen belog luka

50 g putera

2 kašike brašna

300 ml mleka

200 ml pileće supe

rendani muskatni oraščić

sveže mleveni beli biber

prstohvat soli

šaka svežeg peršuna

500g gotovog testa

1 jaje

2. U tiganj sipajte maslinovo ulje i pržite piletinu dok ne postane bela.

3. U tiganj dodajte šampinjone (isečene na četvrtine) i pržite dok piletina ne porumeni.

4. Piletinu i pečurke izvadite iz tiganja, a dodajte iseckani crni i beli luk i pržite 2-3 minuta. Zatim pomešajte luk sa piletinom i pečurkama.

5. Istopite puter u tiganju, dodajte brašno, mešajte i držite na vatri 2-3 minuta dok se ne dobije ujednačena masa.

6. U činiji pomešajte pileću supu i mleko, dodajte oraščić, so i biber. Potom pomešajte sa masom od brašna i mešajte dok se ne ne izjednači. Prokuvajte masu na pari dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje.

7. Prelijte sos preko pečuraka i piletine i pospite iseckanim, svežim peršunom. Ostavite da se ohladi.

8. Gotovo testo stavite u kalup i ivice premažite jajetom. Potom ubacite smesu od pečuraka i piletine, i prekrijte testom. Premažite pitu jajetom, odsecite suvišne ivice.

9. Napravite otvore na piti, i stavite u rernu. Pecite između 20 i 25 minuta.