Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAUČITE KAKO SE PRAVE MINI ĆABATE - PONOS ITALIJANSKE KUHINJE: Tajna je u sastojku koji se dodaje u premaz

Ćabata je jedan od najpoznatijih hlebova, a ova mini varijanta će vas oduševiti.

 Mini ćabate Izvor: Printscreen/YT/ Ricette Fatte In Casa

Ćabata je poznati italijanski hleb koji je neverovatno mekan i aromatičan, jer se u njega dodaju masline, paradajz... Ako nikada niste probali, pravo je vreme, a u nastavku teksta pročitajke kako lako da napravite mini ćabate. Odličan su predlog za doručak ili večeru, ali i umesto hleba uz ručak. Ove se prave bez dodataka povrća, ali ako želite možete da stavite papriku ili nešto po vašem izboru. 

  • Sastojci:
  • 15 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 400 ml toplog mleka
  • 40 ml ulja
  • 500 g brašna
  • 1/2 kašike soli
  • 1 žumance
  • 1 kašika pavlake ili jogurta

Priprema:
U toplom mleku izdrboite kvasac i dodajte šećer i ulje, pa sve dobro sjedinite. Ostavite 5 minuta da se aktivira, pa sipajte brašno i so. Umesite testo, pokrijte i ostavite da odmori 2 sata. Zatim podelite na 6 jednakih delova i oblikujte lopte. Pokrijte i ostavite da testo odmori još 5 minuta. Umutite žumance sa pavlakom ili jogurtom. Svaku loptu malo rukama spljoštite i prstima napravite "rupe", pa premažite smesom od žumance i pavlake. Poređajte u pleh i pecite na 250°C oko 10 minuta. 

Napomena: Ako dodajte povrće, stavite iseckano na testo kada ga premažete žumancetom i pavlako, pa pecite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

EvGenije

Fokača a ne ćabata. Ćabata je nešto sasvim drugo, samo brašno, voda, so i kvasac.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti