U mleko rastopiti kvasac i šećer, pa dodati ostatak mleka, ulje pola brašna soli pa zamesiti sa ostatkom brašna srednje tvrdo testo. Ostaviti na toplom da naraste.


Sastojci:

600-700 gr brašna 300 ml. mleka 3 jaja 50 ml. ulje 200 gr sira feta kvasac 1 kašika šećera malo soli

Naraslo testo podeliti na pola. Prvi deo podeliti na 4 dela.

Svaku lopticu razviti veličinu tanjira, namazati uljem i sirom koji ste dobro izgnjećili, i uviti u rolat ili urolovati.

Zatim koso iseći na pola i staviti u podmazan pleh ili stavite pek papir.

Tako redjati i ostale tri i redjati u pleh kao što je prikazano u (VIDEU)

Sada drugi deo testa podeliti na 5 dela, peti deo loptice staviti u sredinu a ona četi isto uraditi kao sa

prvim i poredjati izmedju rolnica u tepsiji. Pogaču namazati sa žumancetom i posuti semenkicama

pustit da malo naraste i peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.