1. Zagrejte rernu na 180°C.
2. Zagrejte kašiku ulja u većem tiganju na srednjoj vatri, pa ubacite luk i pržite ga dok ne omekša, oko 5 minuta. Ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.
3. U činiji pomešajte brašno sa šećerom, solju i praškom za pecivo. Napravite udubljenje u sredini smese, pa tu sipajte pivo, dodajte luk i slaninu; mešajte samo onoliko koliko je potrebno da se suvi sastojci pokvase.
4. Sipajte masu u dublji, pravougaoni kalup (kao za srneća leđa), prethodno premazan uljem. Rastopite puter, pa prelijte smesu s pola količine putera. Pecite 35 minuta, pa premažite površinu preostalim istopljenim puterom. Pecite još 25 minuta ili dok, kada hleb probodete čačkalicom u središnjem delu, ona ne izađe suva. Izvadite hleb na žičani stalak da se ohladi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: hranazadusu.com