1. Zagrejte rernu na 180°C.


Sastojci:

240 g belog brašna

330 ml svetlog piva

1 glavica crvenog luka, isečena na kockice

120 g dimljene slanine, isečene na kockice

3 kašike šećera

2 kašičice praška za pecivo

1 kašičica soli

60 g putera

maslinovo ulje

2. Zagrejte kašiku ulja u većem tiganju na srednjoj vatri, pa ubacite luk i pržite ga dok ne omekša, oko 5 minuta. Ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.

3. U činiji pomešajte brašno sa šećerom, solju i praškom za pecivo. Napravite udubljenje u sredini smese, pa tu sipajte pivo, dodajte luk i slaninu; mešajte samo onoliko koliko je potrebno da se suvi sastojci pokvase.

4. Sipajte masu u dublji, pravougaoni kalup (kao za srneća leđa), prethodno premazan uljem. Rastopite puter, pa prelijte smesu s pola količine putera. Pecite 35 minuta, pa premažite površinu preostalim istopljenim puterom. Pecite još 25 minuta ili dok, kada hleb probodete čačkalicom u središnjem delu, ona ne izađe suva. Izvadite hleb na žičani stalak da se ohladi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: hranazadusu.com