Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka dodati šećer ostatak mleka jogurt, dva jaja pa ozmutiti žicom


Sastojci:

800-900 gr. brašna 30 gr kvasca 200 ml jogurta 200 ml. mleka 1 kašika šećera malo soli 50 ml. ulja 150 gr feta sira 1 -2 kašike ajvara spanać skuvan iseckan 2 jaja i 1 žumance susam

zatim dodati brašna so i ostatak brašnai zamesiti srednje tvrdo testo.

Ostaviti da naraste oko 30 min.

Testo podeliti na 4 jednaka dela, od sečenih delova napraviti lopticu za sredinu. Prvu lopticu razviti na peh papiru i namazati je sirom.

Drugu jufkicu takodje razviti namotati na pklagiju i prebaciti na koru sa sirom pa ke namazati spanaćem

Treću jufkicu takodje razviti namotati na oklagiju i prebaciti preko kore sa spanaćem pa je namazati ajvarem.

Četvrtu koru razviti i staviti preko ajvara. Preko staviti neku okruglu tepsiju ili šerpu i pritisnuti da se obeleži krug pa višak odseći. Testo sačuvati za sredinu kruga

Na sredinu staviti neku čašu i takodje pritisnuti i obležiti.

Nožem za picu presećemo pogaču od ivice obeleženog kruga na dole napraviti 4 četvrtine. Svaku četvrtinu podeliti na tri dela.

Uzeti rukama dva susedna trougla pa ga tri puta okrenuti i ivice pritisnuti na hartiju. Tako sve redom u krug. Na sredinu pogače stavite jednu lopticu koja Vam je ostala od odsečenog testa

Sad pogaču prebacite u veći pleh, namažite žumancetom i pospite susamom

Ostavite 15 mi. da malo poraste, a za to vreme uklčjučite rernu na 200 stepeni C pa stavite pogaču. Možete smanjiti na 190 i pecite oko 35-40 min.

Pogledajte u toku pečenja ako više rumeni pokrite je folijom.

Pogača prelepo izgleda a ukus savršen...

Uživajte u umeću Vaših ruku delo!

Video: