Sastojci:

  • 300 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 2 kašike šećera
  • 7 g kvasca
  • 740 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 25 g maslaca
  • ulje za prženje
Kako da očistite tiganj od tvrdokornih mrlja?

Sačekajte da se tiganj ohladi. Napunite ga toplom vodom sa malo deterdženta i ostavite 15-30 minuta. Lagano sunđerom uklonite omekšane ostatke hrane. Pomešajte jednake količine sode bikarbone i vode, nanesite pastu na zaprljana mesta i ostavite 10-15 minuta. Upotrebite mekanu sunđerastu krpu ili četku sa mekim vlaknima da uklonite ostatke. Operite toplom vodom i ostavite da se osuši.

Recept za najvazdušastije lepinje iz tiganja:

Kako biste napravili lepinje prvo pomešajte u činiji mleko, vodu, šećer i kvasac. Dobro promešajte i dodajte brašno i so. Nastavite da mešate pa dodajte maslac. Rukom umesite testo u loptu u činiji i prekrijte najlonskom folijom.

Ostavite da odstoji 1 sat. Nakon toga prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu, urolajte ga u dugačku veknu i isecite na kriške. Svaki komad potom razvaljajte oklagijom u oblik palačinke. Takvu palačinku ubacite u lonac sa vrućim uljem i pržite dok ne porumeni sa obe strane. Možda ćete želeti da napravite i jednostavne lepinjice sa sirom.

Pročitajte kako se prave ruske lepinje punjene krompirom i sirom

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Lepinje punjene feta sirom i spanaćem  Izvor: Lepinje punjene feta sirom i spanaćem

StvarUkusa