Sastojci:
- 300 ml mleka
- 200 ml vode
- 2 kašike šećera
- 7 g kvasca
- 740 g brašna
- 1 kašičica soli
- 25 g maslaca
- ulje za prženje
Recept za najvazdušastije lepinje iz tiganja:
Kako biste napravili lepinje prvo pomešajte u činiji mleko, vodu, šećer i kvasac. Dobro promešajte i dodajte brašno i so. Nastavite da mešate pa dodajte maslac. Rukom umesite testo u loptu u činiji i prekrijte najlonskom folijom.
Ostavite da odstoji 1 sat. Nakon toga prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu, urolajte ga u dugačku veknu i isecite na kriške. Svaki komad potom razvaljajte oklagijom u oblik palačinke. Takvu palačinku ubacite u lonac sa vrućim uljem i pržite dok ne porumeni sa obe strane. Možda ćete želeti da napravite i jednostavne lepinjice sa sirom.
Pročitajte kako se prave ruske lepinje punjene krompirom i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.