Gibanicu inače obožavamo, ali kada joj se doda omiljeno letnje povrće, dobija se čisto savršenstvo.

Sastojci:

500 g kora za pitu

400 g rendanih tikvica

400 g sira

250 g pavlake

7 jaja

50 ml ulja

1 prašak za pecivo

malo soli.

Priprema:

Tikvice izrendajte i ostavite u cediljki da se ocedi višak vode. Malo ih posolite, prelijte kašikom ulja i promešajte. U vangli viljuškom umutite jaja, pa dodajte tikvice, sir, pavlaku, ulje, so i prašak za pecivo. Smesu lepo sjedinite.

Dublji pleh podmažite i stavite jednu koru na dno. Poprskajte sa malo ulja, razmažite prstima i preko položite još jednu koru. Opet poprskajte sa malo ulja i razmažite.

Zatim uzimajte koru po koru, zgužvajte u ruci, umačite u fil i ređajte tako da svuda bude jednako. Ponavljajte dok ne potrošite kore. Trebalo bi da vam ostane malo fila, i njime odozgo prelijte gibanicu i lepo poravnajte.

Ako nemate dovoljno, razbijte još 2 jaja i pomešajte sa 200 ml mleka i 50 ml ulja, pa prelijte odozgo,

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-50 minuta, odnosno dok ne dobije divnu zlatno-braon boju. Pečenu gibanicu pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da stoji desetak minuta, pa onda secite i služite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stil.kurir.rs