Testo koje je mekano kao duša idealno je i za doručak i za večeru. Služite sa sirom, šunkom, jogurtom...

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 250 g pšeničnog brašna
  • pola praška za pecivo
  • 1.5 dcl kisele vode
  • 2 dcl jogurta
  • malo soli

Priprema:

Razbijte jaja, zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Sipajte jogurt i kiselu vodu. Posolite i sve lepo žicom umutite da smesa bude gušća od smese za palačinke. Kašiku umočite u vrelo ulje, a zatim njome zahvatite smesu i preko vrha spuštati u vrelo ulje. Pržite kratko sa obe strane, dok uštipci ne porumene. Prebacite na tanjir sa ubrusom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: nismo_kod_kuce