Testo koje je mekano kao duša idealno je i za doručak i za večeru. Služite sa sirom, šunkom, jogurtom...
Sastojci:
- 2 jajeta
- 250 g pšeničnog brašna
- pola praška za pecivo
- 1.5 dcl kisele vode
- 2 dcl jogurta
- malo soli
Priprema:
Razbijte jaja, zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Sipajte jogurt i kiselu vodu. Posolite i sve lepo žicom umutite da smesa bude gušća od smese za palačinke. Kašiku umočite u vrelo ulje, a zatim njome zahvatite smesu i preko vrha spuštati u vrelo ulje. Pržite kratko sa obe strane, dok uštipci ne porumene. Prebacite na tanjir sa ubrusom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus