Testo koje je mekano kao duša idealno je i za doručak i za večeru. Služite sa sirom, šunkom, jogurtom...
Sastojci:
- 2 jajeta
- 250 g pšeničnog brašna
- pola praška za pecivo
- 1.5 dcl kisele vode
- 2 dcl jogurta
- malo soli
Priprema:
Razbijte jaja, zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Sipajte jogurt i kiselu vodu. Posolite i sve lepo žicom umutite da smesa bude gušća od smese za palačinke. Kašiku umočite u vrelo ulje, a zatim njome zahvatite smesu i preko vrha spuštati u vrelo ulje. Pržite kratko sa obe strane, dok uštipci ne porumene. Prebacite na tanjir sa ubrusom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: nismo_kod_kuce
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš