Pica je jedno od najpoznatijih jela od testa, a svako ima neku svoju tajnu kako je priprema. Naravno, Italijani su najbolji u tome, a za nadeve možete da koristite najrazličitije sastojke. Pite su sve popularnije, a mi vam predlažemo da spojite dva recepta i da napravite pica pitu sa gotovim korama. Ako želite da bude istog ukusa kao i kaprićoza, onda slobodno u fil dodajte i propržene pečurke. Ovaj recept nam je poslala naša čitateljka Slađana i verujemo da ćete uživati u njemu.
- Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 3 jajeta
- 200 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 200 g griza
- 1/2 kašičice soli
- 1 kesica praška za pecivo
- malo susama
- Za fil:
- oko 10 kašika kečapa
- oko 4 kašike kisele pavlake
- 250 g praške šunke
- 250-300 g tvrdog sira
- origano
Priprema:
Kore podelite na dva dela da formirate dva rolata. Umutite jaja, jogurt i ulje, pa dodajte griz, so i prašak za pecivo. Prvu polovinu kora ređajte jednu na drugu, a svaku koru premažite smesom od jaja i jogurta, sem poslednje. Nju premažite kečapom i kiselom pavlakom, pa poređajte tanko sečenu šunku i pospite rendanim sirom i origanom. Možete da dodate i seckane masline. Uvijte rolat i stavite u dobro nauljen pleh. Tako uradite i sa drugom količnom kora. Svaki rolat premažite smesom od jaja i jogurta, pa pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Pečene rolate ostavite da se ohlade, jer se tako lakše seku.
Recept poslala Slađana Petrović Simić
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus