Kod nas se često jedu pite i postoji toliko različitih vrsta, a ne zna se koja je bolja. Ako ste i vi ljubitelj slanog peciva, naša preporuka je da probate i nemački recept za pitu sa dve vrste sira i spanaćem. Umesto da sami mesite kore ili da koristite kupovne, oni su pitu napravili sa lisntatnim testom i tako osigurali da ona bude krckava. Uživajte u ukusu i lakoj pripremi! 

  • Sastojci:
  • 550 g lisnatog testa 
  • 300 g švapski sir 
  • 250 g feta sira
  • 200 g srmznutog spanaća 
  • 2 jajeta 

Priprema: 
Otopite spanać i propržite ga na malo ulja, pa sklonite sa šporeta. U posudi pomešajte švapski sir, drobljenu fetu i spanać, pa promešajte. Dodajte jaja, začinite po želji i sve lepo sjedinite. Premažite uljem pleh, pa stavite pek papir. Preko stavite jedno lisnato testo koje ste premazali filom i preko stavite drugo lisnato testo. Nemojte da premazujete do ivica, kako bi mogli prstima da pritisnete testo i tako osigurate da fil ne iscuri. Premažite umućenim jajetom i isecite parčiće. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Prijatno! 

BONUS VIDEO: 

Pita sa sirom Milica Radović

Izvor: Stvar ukusa