Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tradicionalna zrenjaninska štrudla sa sirom

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Banatska kuhinja je poznata po slanim tradicionalnim specijalitetima. Ovog puta vam nudimo recept čuven u Zrenjaninu.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. U mlako mleko staviti kašičicu šećera da se otopi, dodati izmrvljeni kvasac i ostaviti na toplom mestu da „proradi”. U većoj posudi za mešenje izmešati brašno i so. Napraviti udubljenje u sredini i u njega sipati jaja i mleko sa kvascem, postepeno dodajući brašno sa strane, uz dolivanje mlake vode.


Sastojci:

Potrebno vam je za testo:

1 kg mekog belog brašna

400 ml mlakog mleka

200 ml mlake vode

100 ml ulja

2 jajeta

1 kocka kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

Nadev:

500 g sremskog sira

3 jajeta

2. Testo nadalje mesiti rukama sve dok ne počne da se odvaja od dna posude. Ostaviti ga pokriveno krpom na toplom mestu oko sat vremena ili dok ne udvostruči zapreminu.

3. Za to vreme napraviti nadev: odvojiti žumanca od belanaca, žumanca umešati u sir, a belanca umutiti, pa ih lagano sjediniti sa sirom. Nadev podeliti na 4 dela.

4. Premesiti testo i podeliti ga u 4 jufke. Rastanjiti jufku na debljinu od 0,5 cm i filovati. Kad se nafiluju, kore smotati kao rolat jednu po jednu, poređati u podmazan pleh, premazati umućenim jajetom, ostaviti malo da narastu i peći oko 45 minuta, odnosno dok ne dobije lepu zlatnožutu boju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: srbijuvolimo.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti