Sastojci:
- 1,81 kg goveđeg pečenja
- 4 kašičice krupne soli
- 1,5 kašičica bibera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 veliki luk, grubo isečen
- 4 čena belog luka, grubo iseckana
- 3 kašike paradajz paste
- 240 ml suvog crnog vina
- 1,5 l goveđeg bujona
- 5-6 celih šargarepa, oljuštenih i isečenih na komadiće
- 2 lovorova lista
- 6 grančica sveže majčine dušice
- 30 g krupno seckanog svežeg peršuna
Recept za govedinu koja se topi u ustima:
Kako biste napravili goveđe meso na ovaj način, prvo začinite meso sa 3 kašičice soli i 1 kašičicom bibera sa svih strana i ostavite nepokriveno na sobnoj temperaturi 1 sat, za ravnomernije pečenje. Postavite rešetku u donju trećinu rerne i zagrejte rernu na 162 stepena. Zagrejte ulje na jakoj vatri, pa ubacite meso i pržite dok ne porumeni sa svih strana, ili oko 3 minuta po strani.
Prebacite ga na tanjir. Smanjite vatru na srednju, a zatim dodajte luk i pržite dok ne omekša i ne porumeni, oko 4-5 minuta. Dodajte seckani beli luk i dinstajte još 30 sekundi ili dok ne zamiriše. Dodajte paradajz pastu i mešajte 2 minuta.
Dodajte vino i kuvajte 2-3 minuta.
U vatrostalnu posudu ubacite goveđi bujon, majčinu dušicu, peršun, lovorov list, 1 kašičicu soli i 1/2 kašičice bibera ili začinite po ukusu. Ubacite pečenje nazad u šerpu zajedno sa šargarepom i sve prokuvajte. Zatim prebacite u rernu i pecite u donjoj trećini rerne na 162 stepena oko 3-4 sata ili dok se pečenje ne može lako rastaviti sa dve viljuške. Da biste servirali, izvadite meso i iseckajte ga. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i praznični mesni rolat sa povrćem.
Pročitajte i kako se prave pijane teleće šnicle
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.