Sastojci:
- 450 g hleba
- 6 kašika putera
- 1 1/2 kašičica sitno seckanog belog luka
- 1 kašičica mešavine sušenog bosiljka, peršuna i origana
- 360 g rendanog kačkavalja
- 2 kašike seckanog peršuna, podeljeno
Recept za vrući hleb sa sirom i belim lukom:
Kako biste pripremili hleb na ovaj način, zagrejte rernu na 190 stepeni. Stavite hleb na pleh obložen folijom. Napravite nožem vertikalne rezove na hlebu, ali se zaustavite malo pre nego što dođete do donje kore hleba. Zatim napravite iste takve rezove horizontalno.
Stavite puter, beli luk, začine i 1 kašiku seckanog peršuna u malu posudu. Zagrevajte na šporetu, dok se puter ne otopi. Prelijte puter u rezove hleba. Pažljivo ubacite kačkavalj između rezova hleba.
Umotajte hleb u foliju da ga pokrijete. Pecite 10 minuta, zatim otkrijte i pecite još 10 minuta. Pospite preostalom kašikom peršuna i servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i ovseni hleb sa jogurtom i mešavinom semenki.
Pročitajte kako se prave domaći hlepčići sa susamom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini