Sastojci:

  • 240 g kisele pavlake
  • 2 kašike ceđenog soka od limete
  • 1 kašičica sitno rendane kore limete ili više po ukusu
  • 60 g sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 mali čen belog luka, vrlo sitno iseckan
  • 1/2 kašičice soli, plus još po ukusu
Zašto je korisno da jedete peršun?

Peršun je hranljiva biljka koja pruža značajne nutritivne vrednosti. Bogat je vitaminima i mineralima, a takođe sadrži antioksidanse. Na 100 grama svežeg peršuna, energetska vrednost je 36 kcal, proteini čine 3 grama, ugljeni hidrati 6,3 grama, a masti oko 0,8 grama.

Recept za umak od kisele pavlake, peršuna i limete:

Kako biste napravili ovaj namaz, umutite kiselu pavlaku, sok i koru limete, beli luk, peršun i so zajedno u srednjoj posudi dok ne postane glatko. Poklopite i stavite u frižider.

Servirajte uz meso, koristite kao namaz ili kao umak. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pikantni turski namaz od paprika i oraha.

Pročitajte kako se pravi domaća pašteta od oraha

BONUS VIDEO

00:20
Namaz od kuvanih jaja Izvor: TikTok/zelivan11

StvarUkusa