1. U vodu stavite bademe da prenoće. Najbolje je da u vodi odstoje između 8 i 12 sati. Ovo potapanje nije obavezno, ali će omekšati bademe i olakšati pripremu bademovog mleka. Zatim procedite bademe.
2. Sameljite bademe u blenderu 940 ml vode, dodajte ekstrakt vanile i nastavite sa blendiranjem dok smesa ne postane homogena.
3. Ukoliko želite da zasladite bademovo mleko, možete dodati med, smeđi šećer ili neki drugi zdravi zaslađivač.
4. Tečnost procedite kroz gustu gazu i sipajte u staklene tegle ili flašice i čuvajte u frižideru.
Napomena: Rok trajanja ovog mleka je do sedam dana ako se skladišti u frižideru.
Domaći kolač sa jabukama
Gulaš od šampinjona za ručak
Svinjsko pečenje sa hrskavom koricom u sosu od jabuke
Torta sa ananasom, u obliku novogodišnje kugle
Kampanja Telekom Srbije „Roming priče“ osvojila Kaktus nagradu