1. Iseći praziluk na kolutove, a bundevu na prutiće. Iseckati crni i beli luk, pa propržiti na ulju. Dodati meso, umešati povrće, paradajz pire i vino. Krčkati 5 minuta. Umešati kiselu pavlaku. Zagrejati rernu na 200 stepeni.


Sastojci:

2 praziluka
750 g bundeve
glavica luka
2 čena belog luka
2 kašike ulja
500 g junećeg mlevenog mesa
3 kašike paradajz pirea
125 ml belog vina
125 g kisele pavlake
so, biber
3 kašike maslaca
3 kašike brašna
500 ml mleka
rendani muskatni oraščić
300 g lazanji
40 g parmezana 

2. Zagrejati maslac i propržiti brašno. Umešati mleko, krčkati 3 minuta, začiniti i dodati muskatni orašćić po ukusu.

3. Ređati u nauljeni pleh ploče za lazanje, meso i sos. Posuti sirom i staviti u rernu na 45 minuta da se zapeče.