1. Umutiti žumanca u činiji sa 100g šećera dok smesa ne postane bledo žuta.


Sastojci:

6 jaja ( po mogućstvu organskih ili što svežijih ) 

150g šećera

500ml mleka

400ml slatke pavlake

350ml ruma, burbona ili mešavine ta dva, po vašem izboru

sveže rendani oraščić ili cimet, po ukusu

2. U mleko umešati slatku pavlaku i rum ili burbon. Možete dodati malo muskantnog oraščića ili cimeta po ukusu.

3. Sipati smesu u dve boce od 750ml  i čuvajte u frižideru do dve nedelje. (Alkohol će sprečiti kvarenje jaja)

4. Stavite belanca u kutiju i zamrznite do služenja ovog napitka.

5. Kada je spreman za posluženje, otopite belanca u čistoj posudi. Koristeći ručni električni mikser, mutite belanca sve dok ne postanu penasta. Dodajte preostalih 50g šećera i mutite dalje.

6. Sipajte napitak iz boce u veliku posudu i pomešajte sa belancima.

7. Na kraju sipajte u čaše i služite uz malo sveže rendanog muskantnog oraščića ili cimeta.