1. Brašno i so pomešajte, dodajte ulje i vodu, i umesite glatko testo. Podelite ga na dve male jufke, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite 15 minuta. Na pobrašnjenoj dasci tanko razvaljajte testo i isecite pravougaone oblike.
2. Brokoli razdvojte na manje cvetiće, kratko prokuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ohladite. Na ugrejanom maslacu uz stalno mešanje kratko propržite brašno, dodajte mleko, so, muskatni oraščić i žicom mešajte dok ne zakipi. Kuvajte na laganoj vatri 3-4 minuta. U toplo umešajte sir i jaje.
3. Pripremljene lazanje kratko prokuvajte i ocedite. U podmazan pleh stavite red lazanja, po njima rasporedite deo mini paradajza sečenih na četvrtine, kukuruz šećerac i brokoli, prekrijte delom bešamela, zatim ponovite postupak i završite lazanjama. Sve prelijte ostatkom bešamela i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta. Po želji, dok se peku ili posle pečenja, lazanje možete da pospete rendanim parmezanom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus