Jednostavan obrok u kome će uživati cela porodica.
Sastojci:
300g patlidžana
4 kašike maslinovog ulja
60g luka
2 čena potisnutog belog luka
2 kašičice šećera
1 konzerva pelata
pola kašičice origana
so
biber
300g špageti
1 kašika narezanog svežeg bosiljka
60g narendanog parmezana
Priprema:
Patlidžane operite, osušite i naseckajte na kockice. Na zagrejnaom maslinovom ulju propržite sitno naseckan luk i beli luk, dodajte patlidžan i kratko ih prepecite. Pospite šećerom i dobro promešajte da se sastojci sjedine. Pelat naseckajte i dodajte patlidžanu. Na kraju dodajte so, origano, biber i kuvajte dok ne dobijete gusti umak. Po potrebi dosipajte vodu. U međuvremenu skuvajte špagete u blago posoljenoj, kipućoj vodi. Kada budu gotove ocedite ih i prelijte umakom od patlidžana. Na kraju dodajte bosiljak i parmezan.
Mala tajna: Narezane patlidžane ostavite da stoje nekoliko minuta u posoljenoj vodi, ocedite ih i isperite pod mlazom vode i osušite. Uz pomoć ovog trika patlidžan neće biti gorak.
Izvor: stvarukusa.rs
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak