Jednostavan obrok u kome će uživati cela porodica.

Sastojci:

300g patlidžana

4 kašike maslinovog ulja

60g luka

2 čena potisnutog belog luka

2 kašičice šećera

1 konzerva pelata

pola kašičice origana

so

biber

300g špageti

1 kašika narezanog svežeg bosiljka

60g narendanog parmezana

Priprema:

Patlidžane operite, osušite i naseckajte na kockice. Na zagrejnaom maslinovom ulju propržite sitno naseckan luk i beli luk, dodajte patlidžan i kratko ih prepecite. Pospite šećerom i dobro promešajte da se sastojci sjedine. Pelat naseckajte i dodajte patlidžanu. Na kraju dodajte so, origano, biber i kuvajte dok ne dobijete gusti umak. Po potrebi dosipajte vodu. U međuvremenu skuvajte špagete u blago posoljenoj, kipućoj vodi. Kada budu gotove ocedite ih i prelijte umakom od patlidžana. Na kraju dodajte bosiljak i parmezan.

Mala tajna: Narezane patlidžane ostavite da stoje nekoliko minuta u posoljenoj vodi, ocedite ih i isperite pod mlazom vode i osušite. Uz pomoć ovog trika patlidžan neće biti gorak.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs