Ove slane palačinke možete služiti i kao predjelo i kao glavno jelo.

Sastojci: 

8 palačinki

300g jagnjećeg mesa

100g lisičarki

100g crnog luka

10 čenova belog luka

2 dcl ulja

začin, so, biber

žalfija

Priprema:

Ispeći slane palačinke (isto kao slatke, samo je razlika što se u ove stavi so, a ne šećer). Masu za punjenje palačinki pripremiti tako što se skuva jagnjetina, zatim se iseče, proprži na ulju sa pečurkama i začini po ukusu. Palačinke filovati tom masom i uvijati kao sarmu, a zatim složiti u vatrostalnu činiju. Tako složene preliti masom za palačinke kojoj se doda malo žalfije i zapeći u pećnici.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs / srpski narodni kuvar