Ove slane palačinke možete služiti i kao predjelo i kao glavno jelo.
Sastojci:
8 palačinki
300g jagnjećeg mesa
100g lisičarki
100g crnog luka
10 čenova belog luka
2 dcl ulja
začin, so, biber
žalfija
Priprema:
Ispeći slane palačinke (isto kao slatke, samo je razlika što se u ove stavi so, a ne šećer). Masu za punjenje palačinki pripremiti tako što se skuva jagnjetina, zatim se iseče, proprži na ulju sa pečurkama i začini po ukusu. Palačinke filovati tom masom i uvijati kao sarmu, a zatim složiti u vatrostalnu činiju. Tako složene preliti masom za palačinke kojoj se doda malo žalfije i zapeći u pećnici.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs / srpski narodni kuvar
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera
Najbolja čokoladna torta sa višnjama