1. Preliti paradajz vrelom vodom, oljuštiti mu kožicu, odvojiti semenke i meso iseckati na kockice. Papriku očistiti od semenki i belih kožica, pa je iseckati takođe na kockice. Iseckati sitno i beli luk.


Sastojci:

4 paradajza
2 crvene paprike
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
400 g testenine
so
4 kašike maslinovog ulja
400 g mešanog mlevenog mesa
2 kašike paradajz pirea
biber
200 ml supe (kocka)

2. Skuvati testeninu prema uputstvu sa pakovanja u dosta slane vode.

3. Zagrejati ulje u tiganju i ispržiti meso i luk. Dodati paradajz pire, posoliti, pobiberiti i dodati paradajz i papriku. Naliti supu i sve krčkati oko 10 minuta na tihoj vatri. Izmešati sos i rezance i servirati, po želji ukrašeno listovima peršuna ili posuto parmezanom.