Možete ih filovati i sa slatkim i sa slanim nadevom.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 150 g svežeg krem sira
- 2 jajeta
- 2 kašike šećera
- 200 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- malo ulja za pečenje palačinki
Priprema:
1. Sipati mleko u dublju posudu i u njemu razmutiti sir, jaja i šećer. Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa sve zajedno dodavati polako u smesu sa sirom. Mutiti sve dok se ne dobije ujednačeno testo. Ostaviti dobijeno testo za palačinke da se odmori oko 30 minuta.
2. Zagrejati malo ulja u tiganju i dodati kutlaču testa za palačinke. Ispeći palačinku (bez brige, ove palačinke treba da budu debele). Peći tako redom palačinke i stavljati ih na tanjir, pa u toplu rernu (zagrejanu na oko 70 stepeni), da se ne ohlade. Palačinke se jedu odmah ili im na ovaj način treba održavati toplotu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus