Možete ih filovati i sa slatkim i sa slanim nadevom.

Sastojci:

  • 200 ml mleka
  • 150 g svežeg krem sira
  • 2 jajeta
  • 2 kašike šećera
  • 200 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • malo ulja za pečenje palačinki

Priprema:

1. Sipati mleko u dublju posudu i u njemu razmutiti sir, jaja i šećer. Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa sve zajedno dodavati polako u smesu sa sirom. Mutiti sve dok se ne dobije ujednačeno testo. Ostaviti dobijeno testo za palačinke da se odmori oko 30 minuta.

2. Zagrejati malo ulja u tiganju i dodati kutlaču testa za palačinke. Ispeći palačinku (bez brige, ove palačinke treba da budu debele). Peći tako redom palačinke i stavljati ih na tanjir, pa u toplu rernu (zagrejanu na oko 70 stepeni), da se ne ohlade. Palačinke se jedu odmah ili im na ovaj način treba održavati toplotu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  *Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor:Stvarukusa.rs