Možete ih filovati i sa slatkim i sa slanim nadevom.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 150 g svežeg krem sira
- 2 jajeta
- 2 kašike šećera
- 200 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- malo ulja za pečenje palačinki
Priprema:
1. Sipati mleko u dublju posudu i u njemu razmutiti sir, jaja i šećer. Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa sve zajedno dodavati polako u smesu sa sirom. Mutiti sve dok se ne dobije ujednačeno testo. Ostaviti dobijeno testo za palačinke da se odmori oko 30 minuta.
2. Zagrejati malo ulja u tiganju i dodati kutlaču testa za palačinke. Ispeći palačinku (bez brige, ove palačinke treba da budu debele). Peći tako redom palačinke i stavljati ih na tanjir, pa u toplu rernu (zagrejanu na oko 70 stepeni), da se ne ohlade. Palačinke se jedu odmah ili im na ovaj način treba održavati toplotu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa *Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor:Stvarukusa.rs
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta