1. Skuvajte testeninu u slanoj vodi. Ocedite, ali sačuvajte malo vode u posebnoj posudi. Operite paradajz, odstranite sredinu i izgnječite rukama.


Sastojci:

350 g testenine po želji
800 g paradajza
1 kašika putera
2 seckana vlašca
so
1 sitno seckan čen belog luka
prstohvat mlevene paprike
125 ml votke
150 g slatke pavlake
100 g rendanog parmezana
šaka svežeg lišća bosiljka

2. Puter otopite u velikoj posudi, na srednjoj temperaturi. Dodajte vlašac i propržite, povremeno mešajući dok blago ne omekša. Neka se prži oko 3 minuta, a zatim dodajte beli luk i mlevenu papriku i pržite oko 30 sekundi. Sklonite sa vatre i umešajte votku, paradajz i posolite po ukusu.

3. Vratite šerpu na ringlu i ostavite da se krčka, mešajte često sve dok se alkohol ne iskuva (oko 7 minuta). Dodajte slatku pavlaku i kuvajte sos oko 3 minuta, dok se lepo ne zgusne. Na kraju, umešajte i parmezan i bosiljak.

4. Pomešajte pastu sa sosom i dobro izmešajte i, ukoliko je potrebno, razredite malo vodom od testenine koju ste sačuvali. Probajte i po potrebi dosolite. Po želji, kada sipate pastu u činije za služenje, pospite odozgo dodatnim parmezanom i bosiljkom.