1. Listove testa za lazanje, jedan za drugim, skuvati u slanoj vodi. Izvaditi, ocediti i osušiti u kuhinjskoj krpi.


Sastojci:

12 gotovih listova lazanje
so
luk
čen belog luka
350 g mešanog mlevenog mesa
jaje
4 kašike prezli
2 kašike ajvara
biber
2 šolje feta sira
200 ml pavlake
100 g narendanog ementalera

2. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseći. Zamesiti sa mlevenim mesom, jajima, prezlama i ajvarom, pa posoliti i pobiberiti.

3. Rernu zagrejatii na 180 stepeni. Namastiti vatrostalnu dužu činiju. Na užoj strani lista testa stavljati po jednu kašiku fila, urolati i sa krajem okrenutim na dole ređati u činiju.

4. Fetu izmrviti i pomešati sa pavlakom pa time odozgo premazati kanelone. Posuti rendanim ementalerom. Kanelone peći na srednjoj rešetki oko 20–25 minuta. Po želji garnirati ruzmarinom.