1. Oprati i očistiti cveklu, pa je kuvati oko 30 minuta u kipećoj slanoj vodi. Zatim izvaditi cveklu i preliti je hladnom vodom. Glavice cvekle oljuštiti. Na kraju je iseći na male kocke. Oljuštiti luk pa i njega sitno iseckati
2. Puter staviti u jedan veliki lonac i zagrejati. Prvo staklasto propr≠iti luk. Zatim dodati cveklu i prodinstati je. Ubaciti list lorbera. Sve preliti supom od mesa (instant) i začiniti solju i biberom. Supu poklopiti i kuvati je još oko 20 minuta na umerenoj toploti.
3. Odstraniti suvi lorberov list. Dodati u supu sok od pola limuna, a zatim električnim mikserom od ove mase umutiti pire.
4. U gotovu supu dodati pavlaku, pa sve dobro promešati. Ponovo začiniti solju i biberom, po ukusu. Mirođiju oprati, trešenjem je prosušiti i iskidati na male grančice.
5. Supu od cvekle podeliti na četiri tanjira. Po želji se može u supu dodati još malo pavlake, a pomoću jednog štapića se mogu izvući šare. Krem-supu garnirati grančicama mirođije.