Svi vole da se počaste slatkom bajaderom, ali slana verzija je možda čak i bolja. Isprobajte ovo predjelo od piletine koje možete da služite na svim proslavama.

Ako želite vi isto bajadera slanu tortu možete da ukrasite, a i ne morate.

Sastojci:

  • 1 veće pileće belo meso
  • 200 g suvog vrata
  • 200 g kackavalja
  • so, biber po ukusu
  • 2 kašike senfa
  • 2 jajeta
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 kašika prezli

Priprema:

Belo meso isecite na šnicle, blago izlupajte, posolite i pobiberite.

Posudu dimenzija 20x20 cm malo pouljite i sipajte prezle, stavite šnicle, zatim ih premažite senfom, pospite rendanim kačkavaljem, preko stavite suvi brat, opet senf i kačkavalj. Ovaj postupak ponovite jos jednom.

Umutite jaja sa pavlakom, premažite bajaderu i pecite 30 minuta na 200°C. Bajaderu ostavite da se malo prohladi, jer se lakše seče i lepše je.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: oklagija.rs