Svi vole da se počaste slatkom bajaderom, ali slana verzija je možda čak i bolja. Isprobajte ovo predjelo od piletine koje možete da služite na svim proslavama.
Ako želite vi isto bajadera slanu tortu možete da ukrasite, a i ne morate.
Sastojci:
- 1 veće pileće belo meso
- 200 g suvog vrata
- 200 g kackavalja
- so, biber po ukusu
- 2 kašike senfa
- 2 jajeta
- 1 kisela pavlaka
- 1 kašika prezli
Priprema:
Belo meso isecite na šnicle, blago izlupajte, posolite i pobiberite.
Posudu dimenzija 20x20 cm malo pouljite i sipajte prezle, stavite šnicle, zatim ih premažite senfom, pospite rendanim kačkavaljem, preko stavite suvi brat, opet senf i kačkavalj. Ovaj postupak ponovite jos jednom.
Umutite jaja sa pavlakom, premažite bajaderu i pecite 30 minuta na 200°C. Bajaderu ostavite da se malo prohladi, jer se lakše seče i lepše je.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus