Svi vole da se počaste slatkom bajaderom, ali slana verzija je možda čak i bolja. Isprobajte ovo predjelo od piletine koje možete da služite na svim proslavama.
Ako želite vi isto bajadera slanu tortu možete da ukrasite, a i ne morate.
Sastojci:
- 1 veće pileće belo meso
- 200 g suvog vrata
- 200 g kackavalja
- so, biber po ukusu
- 2 kašike senfa
- 2 jajeta
- 1 kisela pavlaka
- 1 kašika prezli
Priprema:
Belo meso isecite na šnicle, blago izlupajte, posolite i pobiberite.
Posudu dimenzija 20x20 cm malo pouljite i sipajte prezle, stavite šnicle, zatim ih premažite senfom, pospite rendanim kačkavaljem, preko stavite suvi brat, opet senf i kačkavalj. Ovaj postupak ponovite jos jednom.
Umutite jaja sa pavlakom, premažite bajaderu i pecite 30 minuta na 200°C. Bajaderu ostavite da se malo prohladi, jer se lakše seče i lepše je.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem