Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salate i predjela

Fiš-paprikaš na slavonski način

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ovaj postan paprikaš je pravi gurmanluk.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Ribu očistite, operite i isecite na komade. 


Sastojci:

1 kg ribe (som i šaran)

1,3 l vode

2 decilitra belog vina

500 grama crnog luka

dva-tri naseckana čena belog luka

tri kašike ulja

jedna kašika slatke crvene paprike

jedna do dve male suve ljute papričice (čili)

so i biber u zrnu

2. U šerpi na vrućem ulju propržite sitno iseckan crni luk. Dodajte naseckan beli luk, slatku papriku, zdrobljen čili i biber u zrnu i sve zalijte vodom. Pustite da vri desetak minuta. 

3. Dodajte na komade narezanu ribu, belo vino i sve lagano kuvajte četrdesetak minuta bez mešanja, povremeno protresajući. Posebno skuvajte široke rezance i uz topli paprikaš.

Izvor: ordinacija.hr

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti