1. Oprano sočivo naliti hladnom vodom da stoji nekoliko sati, zatim ga kuvati na niskoj temperaturi da bude polumekano pa dodati dobro oprane suve šljive i zajedno kuvati.
2. Na zagrejanom ulju propržiti brašno, sipati nekoliko kašika tople vode da bude kašasto pa dodati u sočivo sa suvim šljivama. Čorbu kratko kuvati, zatim začiniti sirćetom i solju, dodati vrlo malo šećera i ostaviti poklopljeno 10 minuta.
3. Poslužiti toplo, dekorisano po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus