Ručak nije potpun bez supe ili čorbe.

Sastojci:

  • 200-300 g belog pilećeg mesa
  • 200 g šampinjona
  • šargarepa, beli luk, peršun, so, biber
  • mleko
  • brašno

Priprema:

1. Belo meso iseckajte što sitnije i stavite da se kuva, dodajte i seckanu šargarepu i beli luk, pred kraj kuvanja i šampinjone seckane na listiće, so i biber.Kuvajte još nekoliko minuta da šampinjoni omekšaju.

2. Napravite hladnu zapršku: u šolju hladnog mleka razmutite 2-3 kašike brašna, i dodajte u čorbu. Na kraju pospite seckanim peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs