1. Na roštilju ili u rerni ispeći dobro oprane i osušene paprike, patlidžan i paradajz. Pečeno povrće oljuštiti, pa samleti.
2. Dodati trećinu ulja i staviti da se prži na srednjoj temperaturi. Dužinu prženja odrediti prema tome koliko je tečnosti koju povrće pušta.
3. Povremeno mešati, a posle pola sata dodati još jednu trećinu ulja i posle toga praiti do kraja, mešajuei bez prestanka.
4. Pred sam kraj prženja, kad kašika već počne da ostavlja prve tragove na dnu, posoliti i dodati konzervans, ostatak ulja i šećer.
5. Vruć ajvar sipati u tegle, ostaviti prazno 1-2 cm do vrha, preliti uljem i dobro zatvoriti.
6.Uviti u ćebe i ostaviti postepeno da se hladi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus