Ovo je pravo vremen da za svoju porodicu pripremite ukusnu i zdravu zimnicu. Jedan od najomiljenijih je sok od paradajza, a niko ga ne kuva bolje nego Južnjaci.

Potrebno je:

  • oko 6 kg paradajza (pre čišćenja)
  • 2 kašike soli
  • 4 kašike šećera
  • crni luk i ljute papričice
  • celer po ukusu

Priprema

Paradajz dobro oprati. Očistiti i iseći na komade.

Samleti mašinicom za mlevenje paradajza.

Procediti u specijalnoj cediljki.

Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.

Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.

Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.

Uživajte u zimskim danaima sa čašom domaćeg soka od paradajza!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: juznasrbija.info