Ovo je pravo vremen da za svoju porodicu pripremite ukusnu i zdravu zimnicu. Jedan od najomiljenijih je sok od paradajza, a niko ga ne kuva bolje nego Južnjaci.
Potrebno je:
- oko 6 kg paradajza (pre čišćenja)
- 2 kašike soli
- 4 kašike šećera
- crni luk i ljute papričice
- celer po ukusu
Priprema
Paradajz dobro oprati. Očistiti i iseći na komade.
Samleti mašinicom za mlevenje paradajza.
Procediti u specijalnoj cediljki.
Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.
Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.
Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.
Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.
Uživajte u zimskim danaima sa čašom domaćeg soka od paradajza!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: juznasrbija.info
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu