Nemojte rizikovati i konzumirati jaja za koja niste sigurni da su sveža. Kako možete da testirate da li su jaja dobra za jelo, a da ih ne razbijete?
1. Stavite jaje u činiju sa vodom
2. Ako jaje leži sa strane, sveže je
3. Ako jaje stoji uspravno, može da se jede, ali najbolje bi bilo što pre ga iskoristiti
4. Ako jaje ispliva na površinu nemojte ga jesti
Kako ovo funkcioniše? Ljuska jajeta jako porozna. Ako kroz nju uđe vazduh u jaje, ono se sve više kvari, a jaje će plutati samo ako je u njega ušao vazduh i tada nije bezbedno za upotrebu.
Pogledajte i Kako da sprečite trovanje hranom
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu