Evo nekoliko saveta da od ovog osvežavajućeg voća izvučete maksimum.
Da bi vam limun bio što sočniji, držite ga pre nego što ga iscedite, desetak sekundi u toploj vodi. Tako ćete dobiti dvostruko više soka.
Dešava se često da se limun osuši. Zato, da bi što duže ostao svež najbolje je držati ga celog u tegli hladne vode. Ako želite da ga sačuvate na duže vreme, onda vodu iz tegle treba menjati dva puta nedeljno. Na ovaj način će i brže dozreti i biti mnogo sočniji.
I limunovu koru možete sačuvati. Prvo je treba osušiti na vazduhu, pošto ste je prethodno izrendali. Kada vam zatreba samo potopite u vodu, pa će povratiti svoju svežinu, elastičnost i aromu.
Kada ste već rasekli limun, a nisu vam potrebne vam obe polovine, onaj deo koji vam ne treba stavite u šolju u kojoj ima šećra u prahu, ili u čašu u kojoj do polovine sipana voda, sa presečenom stranom limuna nadole.
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem