Činjenica je da ne postoji način da pogrešite kada je pravljenje milkšejka u pitanju. Sve zavisi od toga koju gustinu napitka želite, piše food52.com.
Sladoled od vanile je odlična osnova milkšejka, dodajte još malo mleka i omiljenog voća i uživanje može da počne.
1. Prvo pitanje na koje trebate da odgovorite je to kakav milk šejk želite - leden hrskav šejk ili onaj sa nežnijom teksturom. Ukoliko želite ledeni, dodajte nekoliko kockica leda u blender pre nego što počnete. A ukoliko želite nežnu teksturu, ostavite sladoled nekoliko minuta u blenderu da se rastopi pre nego što dodate ostale sastojke.
Stavite nekoliko kašika sladoleda u blender, izaberite ukus koji volite, ali izaberite i kvalitetniji sladoled jer on neće uticati samo na ukus već i na teksturu. Vanila je najbolja baza za milk šejk jer se slaže sa većinom sastojaka koje možete dodati. Takođe možete upotrebiti i voćni jogurt.
Pogledajte i Kako da napravite domaći sladoled bez kristala leda
2. Sledeći korak je dodavanje mleka. Birajte ono sa većim procentom mlečne masti zbog bogatijeg ukusa. Dodajte mleko proveravajući često gustinu koju želite da napravite. Ukoliko ste sipali previše mleka, dodajte još malo sladoleda.
3. Poslednji korak je dodavanje sastojaka poput keksa, čokolade ili voća. Dodajte u blender i izmiksajte ga.
Pogledajte i Jednostavan način čišćenja blendera
Evo nekoliko ideja za dodatke za šejk:
Čokoladni sirup, sirup od jagoda ili vanila ekstrakt
Kakao ili puter od kikirikija
Burbon ili rum
Cimet
Banana ili smrznute bobice, voće po izboru
Keks i čokolada
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus