Domaća zimnica teško može da se zamisli bez nekoliko tegli slatkog od omiljenog voća. Ukoliko vam je preostala neka tegla koja se u međuvremenu ušećerila, nemojte je baciti postoji rešenje da "spasite" stvar. Zbog čega uopšte dolazi do toga pojave kristalizacije?
Ponekad se i najiskusnijima u toku pripeme slatkog desi jedna greška, a to je da ga prekuvaju.
Prilikom kuvanja slatkog, po pravilu bi ga trebalo skloniti sa vatre dok je još tečno, jer će se, kada se ohladi, sigurno zgusnuti. Ako ga pustite da se zgusne do kraja na ringli, rizikujete da u teglama dobijete ušećereno slatko.
Kako da rešite problem?
Slatko može lako da se "popravi". Prvi korak je da ga ugrejete na pari ili u mikrotalasnoj i pustite da se šećer istopi. Zatim ga prebacite u šerpu, dodajte malo tople vode i stavite da proključa na tihoj vatri uz neprestano mešanje.
Kada se struktura ujednači i postane glatka, dodajte limunsku kiselinu. Dva grama limuntusa ide na jedan litar tečnosti, i toplo slatko se sipajte u suve tegle, koje se posle okreću da se vakumiraju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus