Ako za doručak često jedete musli, mi vam predlažemo da napravite granolu. Ovaj hrskavi musli čiji su glavni sastojak ovsene pahuljice mnogi vole, a kako je kupovni prepun dodatih šećera, bolje napravite sami. Lako je i brzo, a sastojke možete da kombinujete po želji. U nastavku teksta mi vam dajemo osnovni recept za granolu koji možete da prilagođavate vašem ukusu. Možete da je služite sa mlekom ili jogurtom, a granolu možete da jedete i kao grickalicu. 

  • Sastojci:
  • 800 g ovsenih pahuljica
  • 200 g orašastih plodova i semenki 
  • 1 kašika cimeta 
  • 100 g suvog voća (po želji)
  • 200 g kokosovog brašna
  • prstohvat soli
  • 50 ml maslinovog ulja 
  • 1,5 kašičica ekstrakta vanile
  • 50 g meda

Priprema:
U jednoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, kokosovo brašno, seckane orašaste plodove i semenke. U drugoj posudi pomešajte maslinovo ulje, med, vanilu, so i cimet, pa promešajte. U posudu sa ovsenim dodajte smesu sa uljem i medom, pa dobro sjedinite. Sipajte dobijenu smesu na pleh obložen pek papirom. Lepo rasporedite i pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko pola sata. Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi, zatim rukama usitnite, pa dodajte seckano suvo voće po izboru. Lepo promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa