Ako za doručak često jedete musli, mi vam predlažemo da napravite granolu. Ovaj hrskavi musli čiji su glavni sastojak ovsene pahuljice mnogi vole, a kako je kupovni prepun dodatih šećera, bolje napravite sami. Lako je i brzo, a sastojke možete da kombinujete po želji. U nastavku teksta mi vam dajemo osnovni recept za granolu koji možete da prilagođavate vašem ukusu. Možete da je služite sa mlekom ili jogurtom, a granolu možete da jedete i kao grickalicu.
- Sastojci:
- 800 g ovsenih pahuljica
- 200 g orašastih plodova i semenki
- 1 kašika cimeta
- 100 g suvog voća (po želji)
- 200 g kokosovog brašna
- prstohvat soli
- 50 ml maslinovog ulja
- 1,5 kašičica ekstrakta vanile
- 50 g meda
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, kokosovo brašno, seckane orašaste plodove i semenke. U drugoj posudi pomešajte maslinovo ulje, med, vanilu, so i cimet, pa promešajte. U posudu sa ovsenim dodajte smesu sa uljem i medom, pa dobro sjedinite. Sipajte dobijenu smesu na pleh obložen pek papirom. Lepo rasporedite i pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko pola sata. Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi, zatim rukama usitnite, pa dodajte seckano suvo voće po izboru. Lepo promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus