Kad vam hitno trebaju kuvani krompiri - za salatu, pire ili brzi ručak - ovaj jednostavan trik će vam uštedeti vreme koje biste proveli u kuhinji.

Umesto da čekanja na tradicionalno kuvanje, za svega nekoliko minuta dobićete mekane i sočne krompire spremne za jelo.

Kako to funkcioniše:

1. Operite krompire i viljuškom ili nožem napravite nekoliko uboda - ovo pomaže da para izađe i sprečava pucanje krompira u mikrotalasnoj.

2. Stavite ih u posudu pogodnu za mikrotalasnu pećnicu, dodajte malo vode i pokrijte poklopcem za mikrotalasnu ili pek papirom.

Bonus savet:

Ostavite krompire minut-dva u poklopljenoj posudi. Toplota i para dovršavaju kuvanje i krompir postaje savršeno mekan.

3. Da bi krompiri bili ukusniji, u posudu dodajte prstohvat soli i malo maslinovog ulja ili par kapi limunovog soka pre kuvanja. So prodire u krompir dok se kuva, a ulje ili limun naglašavaju prirodnu aromu.

4. Podesite vreme na 5-7 minuta, zavisno od veličine krompira. Nakon toga proverite viljuškom da li su krompiri mekani i spremni za dalju pripremu.

Ovaj jednostavan trik štedi vreme, a krompiri ostaju ukusni i sočni - idealni za dane kada želite brzu, praktičnu i ukusnu hranu bez gubljenja vremena.

Ukoliko vam je ovaj trik bio koristan, pogledajte kako napraviti pomfrit koji je hrskav spolja, a mekan iznutra? Tajna je u jednom sastojku.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.