1. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
2. Razdvojte belanca i žumanca. U posudi umutite šam od belanaca, a zatim postepeno dodajte 2 kašike šećera. U drugoj posudi izmešajte žumanca sa ostatkom šećera. Mešajte dok ne postane gusto i blede boje.
3. Prosejte brašno i prašak za pecivo. dodajte polovinu šama od belanaca mešavini sa žumancima, a zatim umešajte i brašno. Na kraju dodajte preostala belanca i polako sve promešajte.
4. Smesu sipajte u špric za filovanje i nanesite željeni oblik na papir za pečenje. Keks pecite oko 8 minuta.
SAVET: U smesu možete dodati i malo estrakta vanile, a nakon pečenja keks po želji pospite šećerom.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno