1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudi dobro izmešajte brašno, ovsene pahuljice, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U posebnoj činiji mutite puter i šećer dok ne postane penasto. Dodajte ekstrakt vanile i jaje, pa dobro umutite.
2. Postepeno dodajte mešavinu sa brašnom, neprestano mutite na laganoj brzini. Kada dobijete jednoličnu smesu, dodajte karamele i jabuke.
3. Formirajte okrugle kolačiće (neka svaki kolač bude od dve pune kašičice smese). Pleh obložite papirom za pečenje i pecite kolačiće oko 9 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus