Skoro sve domaćice kada razmišljaju o ručku za sutra, izvade meso iz zamrzivača i ostave na radnoj površini dok se ne vrate s posla. Međutim, ovaj postupak može biti rizičan tokom letnjih dana zbog velikih vrućina i bržeg razvoja bakterija, posebno ukoliko meso stoji duže na radnoj površini.
Stručnjaci navode da meso nikada ne odmrzavate na pultu, jer ono može postati opasno nakon dva sata ili jedan sat u toplijim mjesecima zbog rizika od brzo rastućih bakterija.
Ako želite odmrznuti meso za vreme toplog letnjeg dana ili bilo kog dana kada je vaša kuhinja toplija od 40 stepeni, možda bi bilo najbolje potražiti drugu mogućnost. Jedna od boljih opcija je da uveče meso iz zamrzivača prebacite u frižider i kada se vratite s posla meso će biti spremno.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus