Kada su vrućine mnoge domaćice smišljaju kako da pripreme obroke koji ne zahtevaju npr uključivanje rerne ili stajanje satima kraj šporeta - a da ti obroci budu jednako hranljivi i ukusni. Postoji rešenje za takve obroke, i stiže u nastavku.
Predstavljamo vam nekoliko saveta za jednostavno, kuvanje tokom leta koje će vam pojednostaviti život.
Predelo bez rerne i ringle
Kako je leto vreme kada imamo najviše i svežeg voća i svežeg povrća - iskoristite to pametno. Bazirajte obroke na raznim salatama, hladnim supama i svežim, sirovim jelima.
Deserti koji se ne peku
Isto kao što salate, supe i predjela možemo pripremiti bez toplote, tako isto možemo napraviti i deserte. Možete praviti kolačiće, sladolede i torte bez ikakvog približavanja rerni.
Lagani obroci
Čak i ako vam se dopada da kuvate tokom leta generalno se ne treba opterećivati teškim obrocima. Pripremite lakše verzije uobičajenih jela. Dodajte puno povrća u jela s testeninom ili pirinčem kako biste smanjili količinu skroba. Napravite pirinač sa spanaćem, paprike punjene sirom ili rezance od tikvica.
Pojednostavite pripremu obroka
Mnogo je prečica i strategija koje mogu olakšati kuvanje tokom letnjih meseci. Postupak kuvanja olakšajte tako što ćete kupiti već isečeno ili smrznuto povrće ili polupripremljena jela koja ćete brzo pripremiti i skratiti vreme provedeno u kuhinji.
Pripremite namirnice čim ih donesete u kuću, a oguljene iseckane sastojke držite u kesma ili posudicama u frižideru. Kad dođe vreme za kuvanje, pola posla već će biti gotovo.
Kuvajte obroke za više dana
Ako se ipak odlučite da kuvate, napravite veću porciju koju ćete moći da jedete više dana, i tako ćete izbeći svakodnevno kuvanje. Ako uključujete rernu da napravite ručak, ispecite dva ili tri jela odjednom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem