Kada isplanirate druženje uz roštilj na otvorenom, hranu je teško održati svežom i hladnom. Voće, povrće i salate kod kuće obično držimo u frižideru, ali to u drugačijim uslovima često nije moguće.

Prenosivi frižideri su uvek dobra ideja, ali postoji rešenje i ako nemate ovu mogućnost. Sve što vam je potrebno jesu aluminijumske posude za jednokratnu upotrebu, koje se inače često koriste na izletima.

Potrebno vam je dve posude, od kojih ćete jednu napuniti vodom do pola i staviti u zamrzivač da prenoći. 

Hranu koju bi trebalo održati hladnom i svežom, stavite u drugu identičnu posudu. Posudu sa hranom stavite preko posude sa ledom i sve dobro uvijte u aluminijumsku foliju.

Tako se hrana neće ugrejati, i moći ćete da uživate i kada nemate frižider u blizini. Ovaj trik idealan je za sveže salte od povrća, kao i za umake ili priloge koji u sebi sadrže majonez ili pavlaku. 

Kako da hrana na izletu ostane sveža tiktok/bigmommakimbo

Izvor: Stvar ukusa