Ljudi koji žive u gradovima obično nisu u mogućnosti da nabave neprskane jabuke. S druge strane, jabuke koje kupujemo u prodavnicama često su obložene slojem voska.

Proizvođači to rade kako bi voće duže bilo upotrebljivo, ali mnogo ljudi je zapanjeno količinom voska koja se na jabukama nalazi, naročito kada se uzme u obzir da većina uopšte nije ni svesna ovog načina čuvanja voća prilikom skladištenja.

Kako biste proverili kakve su jabuke koje kupujete, primenite jednostavan trik – preko par jabuka prelijte dosta ključale vode.

Ostavite ih da odstoje – ukoliko su prekrivene voskom, to će se i pokazati na njihovoj površini, u vidu belih mrlja. Kako biste odstranili vosak, biće vam potrebna soda bikarbona, sok od limuna i mlaka voda. Pomešajte sastojke, zatim u smesu potopite četkicu za zube i  jabuke dobro istrljajte.

Na ovaj način garantovano ćete ukloniti sve otrove i prljaštinu, a jabuke slobodno jedine neoljuštene, jer se upravo u njihovoj kori nalazi veliki broj vitamina i minerala.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE