1. Skuvati taljatele prema uputstvu s pakovanja u puno slane vode. Oštrim nožićem iseći lososa na tanke tračice. Oprati, posušiti i iseckati mirođiju. Dobro oprati limun, ili ga prebrisati vatom natopljenom u rakiji. Izrendati koru limuna na najsitnijoj rendi.

2. Za lososos podgrejati u širokom tiganju biljnu pavlaku, malo soli i bibera. Dodati koru od limuna i krčkati 3 minuta. Dodati tračice lososa i krčkati još nekoliko minuta.

3. Procediti pastu i ohladiti je pod mlazom vode sa česme. Pomeš ati mirođiju s rezancima i onda dodati lososos. Izmešati sve sastojke i servirati u toplim tanjirima. Ukrasiti jelo svežim peršunom.

SUPERSAVET
Ako volite više sosa u vašoj pasti, a ne preferirate baš višak kalorija, predlažemo vam sledeće: kada skuvate sos, dodajte mu oko 150 ml vode od kuvanja špageta i prokuvajte. Voda će povećati količinu sosa, ali ga neće razrediti – u njoj se nalazi dosta „gustina„ od špageta.


Sastojci:

400 g  širokih taljatela
so
200 g fileta lososa
1/2 veze peršuna
1 limun
300 ml biljne pavlake
biber

Pogledajte tekst: Ne bacajte vodu od paste