1. Skuvati pastu prema uputstvu sa pakovanja. Iseckati crni i beli luk. Očistiti papričicu od semenki i takođe je iseckati.
2. Zagrejati ulje u širokoj šerpi i propržiti crni i beli luk. Dodati sitno naseckan spanać i propržiti ga par minuta.
3. Procediti pastu i izmešati je sa iseckanom ljutom papričicom i polovinom sira. Začiniti sokom od limuna.
4. Istopiti ostatak sira u šeripici. Servirati pastu u tanjire pa preliti sirom i pripremljenim spanaćem.
Pasta sa spanaćem i ovčjim sirom
Iako je bez mesa, prilično je jaka zbog ovčjeg sira. Ukoliko želite, izaberite neki laganiji.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus