1. Oprati špargle i drške odseći u donjoj trećini. Preseći ih na prutiće duge 3 cm. Bariti špargle oko 12 minuta u ključaloj slanoj vodi. Procediti, ohladiti kratko pod mlazom vode sa česme i dobro ocediti. Koktel paradajz očistiti, oprati i iseći na polovine ili četvrtine.
2. Za sos izmešati krem sir, kiselu pavlaku, so i biber. Bosiljak oprati, posušiti i iscepkati listiće. Ostaviti nekoliko listića sa strane, a ostale sitno iseckati i umešati u sos od sira i pavlake.
3. Izmešati špargle, pastu, paradajz i sos. Servirati posuto listićima bosiljka. Uz pastu poslužiti belo vino.
Pasta sa šparglama i koktel paradajzom
Sa osvežavajućim sosom od kisele pavlake.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus