Ovaj domaći zdravi majonez je laganija, proteinska verzija omiljenog sosa koju možete pripremiti za svega nekoliko minuta. Ukupno sadrži oko 20 grama proteina, a svaka porcija ima samo 13 kalorija, što ga čini savršenim izborom za one koji žele da uživaju u kremastom ukusu bez griže savesti.

Odlično se slaže uz salate, kuvano povrće i sendviče, a zahvaljujući blagom ukusu i savršenoj teksturi i lako može da zameni klasični majonez u gotovo svakom jelu. Najbolje od svega – pravi se od jednostavnih sastojaka koje već imate kod kuće.

Osnovne informacije:

Kuhinja: domaća

Tip jela: umak

Porcije/Količina: 20

Vreme pripreme: 10 minuta

Vreme pečenja: /

Ukupno vreme pripreme: 10 minuta

Težina: lako

  Sastojci:

  • 3 kuvana jajeta
  • 1 kašičica soka od limuna
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica vorčester sosa
  • 1 kašika grčkog jogurta (5% masti)
  • So i biber po ukusu
  • Malo vode po želji, ako želite ređi majonez

Priprema:

1. korak: Ljuštenje jaja

Oljuštite kuvana jaja i stavite ih u blender ili manju posudu za mućenje.

2. Dodavanje tečnih sastojaka

Dodajte limunov sok, senf, vorčester sos i grčki jogurt.

Za dodatnu aromu

možete dodati malo svežeg belog luka ili začinskog bilja poput peršuna ili mirođije.

3. korak: Blendanje

Sve dobro izblendajte ili umutite mikserom dok ne dobijete glatku, kremastu smesu.

4. korak: Začini

Po ukusu dodajte so i biber. Ako želite ređi majonez, dodajte malo vode i dobro promešajte.

5. korak: Serviranje

Poslužite odmah ili čuvajte u frižideru do nekoliko dana.

Ako vas zanima zdrava ishrana, pogledajte 3 zdrava recepta za doručak koji je pun vlakana i proteina, a nije ovsena kaša.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.